Ingeniero en Alimentos, PhD in Food Science and Technology.
Aníbal Concha Meyer es Profesor de la Facultad de Ciencias Agrarias y Alimentarias de la Universidad Austral de Chile (UACh) y forma parte del Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos (ICYTAL).
Es Ingeniero en Alimentos de la UACh y PhD en Ciencia y Tecnología de los Alimentos de Virginia Polytechnic Institute and State University, Estados Unidos.
Es responsable de las asignaturas en pregrado Microbiología e Higiene Aplicada a la Industria, Procesamiento de Materias Primas de Origen Animal, y Tecnología de Leche y Productos Lácteos; y en postgrado Tecnología Avanzada de Productos Lácteos, Microbiología de la Leche, Inocuidad alimentaria y Cultivos Lácteos.
Sus áreas de investigación son la inocuidad y microbiología alimentaria, estudiando el control de patógenos mediante el uso de tecnologías de procesamiento y almacenamiento emergentes. Además, estudia el desarrollo de nuevos productos de alto valor como alimentos o ingredientes con funcionalidad para la salud humana mediante la extracción, concentración, fraccionamiento y encapsulamiento de biocompuestos. Ha participado en proyectos financiados por ANID, CORFO, FIC, FIA, entre otros.
Food Engineer, Ph.D.
Aníbal Concha Meyer is a Professor at the Institute of Food Science and Technology (ICYTAL), Faculty of Agricultural and Food Sciences, Universidad Austral de Chile (UACh).
He obtained his Bachelor’s degree at UACh and earned his Ph.D. in Food Science and Technology from Virginia Polytechnic Institute and State University, USA.
He is responsible for teaching the subjects of Microbiology and Hygiene Applied to Industry, Processing of Raw Materials of Animal Origin and Technology of Milk and Dairy Products at undergraduate level, and Advanced Technology of Dairy Products, Microbiology of Milk, Food Safety and Dairy Cultures at postgraduate level.
His research interests include food safety and microbiology, studying the control of pathogens using processing and storage emerging technologies. He also studies the development of new high-value products such as food or ingredients with functionality for human health through extraction, concentration, fractionation and encapsulation of biocompounds. He has engaged in projects funded by ANID, CORFO, FIC, FIA, among others.
https://publons.com/researcher/1339533/anibal-concha-meyer/https://www.researchgate.net/profile/Anibal-Concha-Meyer
Línea de Investigación (Graphical Abstract)
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